Als het gaat om de inrichting en de verlichting, is de badkamer waarschijnlijk de kamer in huis die de minste aandacht krijgt. Sommigen denken er helemaal niet aan, anderen zijn ervan overtuigd dat één enkel armatuur in het plafond voldoende is. Voor ons is een goede verlichting in de badkamer belangrijk en het kan onze stemming zowel positief als negatief beïnvloeden. De juiste verlichting kiezen is net zo belangrijk als het kiezen van ramen en deuren.  Deze pagina gaat over hoe je de verlichting in lagen implementeert, de algemene sfeer in de ruimte verhoogt en de sfeer aanpast aan elk moment.

Taakverlichting
Om een goede sfeer te creëren, moet het licht in de badkamer praktisch zijn, d.w.z. het gaat erom de juiste verlichting te krijgen die uw gezicht duidelijk en in detail verlicht wanneer u bijvoorbeeld ’s ochtends make-up opdoet of zich scheert.

De meest voorkomende fout die we mensen zien maken is het plaatsen van verlaagde plafondarmaturen direct boven de spiegel. Het zal schaduwen op je gezicht werpen, waardoor dagelijkse ochtendrituelen moeilijker uit te voeren zijn. Om dit te voorkomen, kunt u verticale armaturen of lampen opzetten die aan elke kant van de spiegel zijn gemonteerd en die gelijkmatig zullen schijnen en een duidelijker beeld van uw gezicht zullen geven. Voordeel hiervan is dat u kunt kiezen voor dimbare verlichting, waardoor u de helderheid kunt aanpassen aan bijvoorbeeld het tijdstip van de dag. De douche is een secundaire ruimte waar dit type licht van toepassing is. Als u bijvoorbeeld een glazen deur in uw badkamer heeft, zal er waarschijnlijk een speciale armatuur nodig zijn. Anders adviseren wij een inbouwverlichting met een glazen lens.

Omgevingsverlichting
Ook bij het installeren van het juiste lichtniveau is omgevingsverlichting belangrijk om op te letten. Het kan gaan om verlichtingsarmaturen die van bovenaf worden verlicht, zoals ingebouwde verlichting en plafondverlichting. Dit type licht moet als indirect licht werken en niet als schijnwerpers. Als de badkamer geen natuurlijk licht kan krijgen, kan omgevingsverlichting dit juist compenseren als u kiest voor lampen met een natuurlijke kleurtemperatuur. LED producten zoals opbouw plafondlampen, hanglampen of lampen verborgen achter een afgietsel dat enkele centimeters onder de plafondhoogte valt, kunnen een voor de hand liggende keuze zijn.

Accentverlichting
Accentverlichting is bij een een sleutel op de deur woning ook belangrijk. Er wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op kenmerken, architectuur of functies. Het is waarschijnlijk het meest over het hoofd geziene type verlichting in badkamers, maar u krijgt echt de kans om uw badkamer te decoreren en er uniek uit te zien.

Maak de wereld duurzamer
Een over het hoofd geziene manier om een goede sfeer in uw badkamer te creëren is bij de keuze van de lamp. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn LED-lampen milieuvriendelijk en verbruiken ze minder energie dan traditionele gloeilampen. De kleurtemperatuur kan variëren van warm tot koud licht, en is een uitstekend alternatief voor echt daglicht – vooral voor donkere gebieden in de kamer. Als u nog een stap verder wilt gaan, raden wij u aan om LED-verlichting te installeren met een dimfunctie waarbij u het licht aanpast aan de behoefte die u in een bepaalde situatie heeft.

Door te kiezen voor LED-lampen draagt u positief bij aan een beter milieu, realiseert u energiebesparingen en investeert u in veelzijdige en aantrekkelijke verlichting die volledig ten zijn goede komt in een woonkamer voorzien van stoffen of leren zetels van Derore.