Er is een interieurarchitect die waarschijnlijk durft te zeggen dat er veel “regels” zijn als het gaat om het kiezen van de juiste verlichting voor salons. Het gaat erom de klant zich welkom te laten voelen en de medewerkers goede werkomstandigheden te bieden. In de blogpost van deze week delen we onze gedachten waarom het kiezen van de juiste verlichting voor uw salon belangrijk is.

Wees je bewust van nauwkeurige kleurweergave
Misschien heb je dit al eens eerder gehoord; iemand heeft zijn haar laten verven door een kapper, en toen ze in het zonlicht naar buiten gingen – de kleur van het haar veranderde plotseling? Deze specifieke situatie zal elke salon vermijden. De eenvoudige oplossing zou zijn om lampen te laten installeren met de juiste kleurweergave. Zoals we al zo vaak hebben gezegd, wordt de kleurweergave bepaald door een index die het vermogen van de lichtbron om kleuren te reproduceren ten opzichte van het daglicht weergeeft. We raden aan om lampen te gebruiken met een CRI-waarde van 86 of hoger.

Accentueer het interieur en de gasten met kleurtemperaturen
U kunt kiezen voor lampen in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm tot koud licht. Een warme temperatuur (2.700K-3.500K) is het meest vleiend voor de huid van de gasten en zal de meeste interieurs aanvullen. Koudere kleurtemperaturen kunnen worden gelijkgesteld met daglicht, wat meestal niet de beste kleurtemperatuur is in een salon.

Elimineer schaduwen
Hoe uw gasten zich voelen bij een bezoek aan uw salon is uiterst belangrijk omdat een positieve ervaring de klantervaring verbetert. De eenvoudigste manier om schaduwen op het gezicht te minimaliseren is door uw verlichting aan beide zijden bij de spiegel te plaatsen. Spotarmaturen in bijvoorbeeld het plafond zullen schaduwen creëren en wij zullen het gebruik hiervan niet aanraden. Net zoals bij budget bouwen is de kwaliteit van LED’s zeer belangrijk.

Gebruik goede kwaliteit verlichting
LED-lampen hebben een revolutie teweeggebracht in de energie-efficiënte verlichting, waardoor u grote voordelen heeft die ideaal zijn voor salons. Hoewel dit soort lampen meestal hogere kosten hebben af en toe, moet u het zien als een investering die de moeite waard is. LED-verlichting heeft een langere levensduur, verbruikt minder energie en zorgt voor een langdurige besparing op onder andere onderhoud en vervanging.
Er zijn veel fabrikanten die LED-verlichting aanbieden, dus het kiezen van de verlichting die past bij uw behoeften kan moeilijk zijn. Zoek naar LED-lampen die halogeenlampen met een hoge CRI- en lichtkwaliteit. Deze lampen zijn ideaal in een moderen woning. Een moderne woning bouwen? Laat je inspireren door Gruwez Frank villabouw.